Restaurant kookt met passie!
Of het nu een lunch, borrel of diner is, bij Café & Restaurant Wissenkerke bereiden we de gerechten met liefde en passie.
Wij maken onze gerechten met alleen maar verse ingrediënten. De menukaart verandert met de seizoenen mee. Wij gebruiken zoveel mogelijk biologische seizoensgebonden producten. Ontdek onze heerlijke gerechten of bestel ze bij onze delivery service dan komen we het zelf langsbrengen…
LUNCH VAN 11.30 TOT 15.00 UUR
LUNCH
“Spaghetti can be eaten most successfully if you inhale it like a vacuum cleaner.”
Sophia Loren
BREAD & DIPSTurks brood, hummus, lebnah & olijven |
8 |
ANTIPASTI MISTI
![]() Selectie van kleine gerechtjes |
13 |
CHARCUTERIESelectie van fijne Italiaanse vleeswaren, olijven & pekelzuur |
14 |
BRUSCHETTE
BRUSCHETTA RICOTTACourgette, chili, munt en citroen zest |
6 |
BRUSCHETTA POMODORITomaat, rode ui en citroen |
6 |
HAPJES |
OLIJVENSchaaltje gemengde olijven |
4 |
CALAMARI FRITTIGefrituurde intkvis met aioli |
8 |
![]() |
|
BACALAO CROQUETTESStokvis kroketjes met aioli en geroosterd knoflookbrood |
8 |
GAMBA’S AL AJILLOWildvang Argentijnse garnalen gebakken in knoflook-peperolie |
10 |
GEGRILDE GROENTENGegrilde groenten met labneh |
6 |
SOEPEN
POMPOEN-LINZEN SOEPSpinazie, tomaat, kurkuma, rode linzen, knoflook en yoghurtdip |
8 |
ZUPPA DI POMODORITomatensoep van geroosterde tomaten met knoflookcroutons, pesto en parmezaanse kaas |
7 |
SPAANSE VISSOEPRijke visbouillon met garnalen schaaldieren en verse zeevis. Met rouille en geroosterd knoflookbrood |
12 |
SANDWICHES
GRILLED HAM & CHEESEZuurdesem met ham and kaas, getoast op de bakplaat. Met augurk en chips |
8 |
TUNA SANDWICHFocaccia met tonijnsalade, ei, rode ui en kappertjes. Met augurk en chips |
8 |
![]() |
|
PASTRAMI REUBEN SANDWICHZuurdesem met pastrami, gekonfijte zuurkool, 1000 island dressing, cheddar en gruyère. Met augurk en chips |
12 |
MUFFULETTAFoccacia belegd met salami, ham, mortadella, nduja, provolone, mozzarella en olijven salade |
12 |
CHICKEN SANDWICHGegrilde kip op een focaccia met tomaat, jalapenos, provolone, mozzarella, pesto en rucola |
10 |
![]() |
CLASSIC BURGERAngus beef burger op een brioche broodje met sla, tomaat, mayo, knapperig spek, augurk, rode ui en een gebakken ei. Met frieten |
16 |
![]() |
|
CHILI CHEESEBURGERAngus beef burger op een brioche broodje met jalapenos, chimichuri, avocado, romanosla en cheddar. Met frieten |
16 |
VOORGERECHTEN
CARPACCIODun gesneden scharrelrundvlees met zongedroogde tomaat, pestodressing, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en rucola |
11 |
![]() |
|
CAESAR SALADEKnapperige Romano sla met caesar dressing, croutons en Parmezaanse kaas |
9 |
SALADE CHEVREMesclun salade met geitenkaas,croutons, dadels en gegrilde tomaat |
12 |
PASTA’S |
LINGUINI ALLA PUTTANESCALinguine met pittige tomatensaus, ansjovis en parmezaanse kaas |
11 |
PAPPARDELLE AL TARTUFOVerse pasta met truffeltapenade, kastanjechampignons en parmezaanse kaas |
15 |
LINGUINE ALLA CARBONARAVerse linguine met pancetta, peterselie, knoflook en room |
14 |
![]() |
|
LINGUINE ALLA VONGOLEVerse linguine met venusschelpen, witte wijn, knoflook, peterselie en spaanse peper |
18 |
![]() |
|
RISOTTO AL TARTUFOMet truffel, kastanje champignons en groene asperges |
16 |
STROZZAPRETI NORMAVerse pasta met pittige aubergine-tomatensaus en pecorino sardo |
11 |
PAPPARDELLE AL BRASATOVerse pasta met langzaam gegaarde rundersukade in rode wijn-kalfsjus met salie en pecorino sardo |
17 |
DINER VAN 17.00 TOT 21.00 UUR
DINER
“My weaknesses have always been food and men – in that order”
Dolly Parton
BREAD & DIPSTurks brood, hummus, lebnah & olijven |
8 |
ANTIPASTI MISTI
![]() Selectie van kleine gerechtjes | prijs p.p. |
13 |
CHARCUTERIESelectie van fijne Italiaanse vleeswaren, olijven & pekelzuur |
14 |
HAPJES & BRUSCHETTE
OLIJVENSchaaltje gemengde olijven |
4 |
CALAMARI FRITTIGefrituurde intkvis met aioli |
8 |
BACALAO CROQUETTESStokvis kroketjes met aioli en geroosterd knoflookbrood |
8 |
GAMBA’S AL AJILLO
![]() Wildvang Argentijnse garnalen gebakken in knoflook-peperolie |
10 |
GEGRILDE GROENTENGegrilde groenten met labneh |
6 |
![]() |
BRUSCHETTA RICOTTACourgette, chili, munt en citroen zest |
6 |
BRUSCHETTA POMODORITomaat, rode ui en citroen |
6 |
KLEINE GERECHTEN |
CARPACCIODun gesneden scharrelrundvlees met zongedroogde tomaat, pestodressing, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en rucola |
13 |
CAESAR SALADEKnapperige Romano sla met caesar dressing, croutons en Parmezaanse kaas |
9 |
![]() |
|
SALADE CHEVREMesclun salade met geitenkaas,croutons, dadels en gegrilde tomaat |
13 |
SOEPEN
POMPOEN-LINZEN SOEPSpinazie, tomaat, kurkuma, rode linzen, knoflook en yoghurtdip |
8 |
ZUPPA DI POMODORITomatensoep van geroosterde tomaten met knoflookcroutons, pesto en Parmezaanse kaas |
7 |
SPAANSE VISSOEPRijke visbouillon met garnalen schaaldieren en verse zeevis. Met rouille en geroosterd knoflookbrood |
12 |
|
|
![]() |
|
TOSCAANSE KIPKipfilet gevuld met prosciutto, mozzarella, pesto en pijnboompitten. Met Marsala saus, gegrilde asparges en risotto |
18 |
MELANZANE PARMIGIANAGroenten gerecht van geroosterde aubergine, tomaat, 3 soorten kaas + gemengde salade |
15 |
ENTRECOTE VAN DE GRILLChimichuri, geroosterde groenten, gemengde salade en frieten |
23 |
ZARZUELAChefs Specialiteit uit de Spaanse keuken: schaaldieren, garnalen en zeevis in een pittige tomatensaus met witte wijn, saffraan en amandel. Met rouille en knoflookbrood |
24 |
SALMON STEAKOp de huid gebakken, met labneh, gegrilde groenten en frieten |
18 |
![]() |
|
BRISKET MET KALFSJUSLangzaam gegaarde runderborst met aardappelpuree, gekonfijte zuurkool, kalfsjus en cranberrycompote |
22 |
PASTA’S |
LINGUINI ALLA PUTTANESCALinguine met pittige tomatensaus, ansjovis en parmezaanse kaas |
11 |
PAPPARDELLE AL TARTUFOVerse pasta met truffeltapenade, kastanjechampignons en parmezaanse kaas |
16 |
LINGUINE ALLA CARBONARAVerse linguine met pancetta, peterselie, knoflook en room |
14 |
LINGUINE ALLA VONGOLEVerse linguine met venusschelpen, witte wijn, knoflook, peterselie en spaanse peper |
18 |
RISOTTO AL TARTUFOMet truffel, kastanje champignons en groene asperges |
17 |
STROZZAPRETI NORMAVerse pasta met pittige aubergine-tomatensaus en pecorino sardo |
11 |
PAPPARDELLE AL BRASATOVerse pasta met langzaam gegaarde rundersukade in rode wijn-kalfsjus met salie en pecorino sardo |
17 |
SANDWICHES
PASTRAMI REUBEN SANDWICHZuurdesem met pastrami, gekonfijte zuurkool, 1000 island dressing, cheddar en gruyère. Met augurk en chips |
14 |
CLASSIC BURGERAngus beef burger op een brioche broodje met sla, tomaat, mayo, knapperig spek, augurk, rode ui en een gebakken ei. Met frieten |
16 |
CHILI CHEESEBURGERAngus beef burger op een brioche broodje met jalapenos, chimichuri, avocado, romanosla en cheddar. Met frieten |
16 |
BIJGERECHTEN
ROSEVAL UIT DE OVENMet rozemarijn en aioli |
5 |
RUCOLA SALADEMet geroosterde groenten en knoflook vinaigrette |
5 |
![]() |
|
GEGRILDE VENKELMet provolone |
5 |
GEMENGDE SALADE |
5 |
KLEINE CEASAR SALADE |
5 |
DIKKE FRIETEN MET MAYO |
4 |
Café & Restaurant Wissenkerke is geopend
maandag t/m vrijdag 11:30 uur – 22:00 uur
Cafe & Restaurant Wissenkerke