Restaurant kookt met passie!

Of het nu een lunch, borrel of diner is, bij Café & Restaurant Wissenkerke bereiden we de gerechten met liefde en passie.

Wij maken onze gerechten met alleen maar verse ingrediënten. De menukaart verandert met de seizoenen mee. Wij gebruiken zoveel mogelijk biologische seizoensgebonden producten. Ontdek onze heerlijke gerechten of bestel ze bij onze delivery service dan komen we het zelf langsbrengen…

LUNCH VAN 11.30 TOT 15.00 UUR

LUNCH

“Spaghetti can be eaten most successfully if you inhale it like a vacuum cleaner.”

Sophia Loren

PLANKEN

BREAD & DIPS

Turks brood, hummus, lebnah & olijven

8

   

ANTIPASTI MISTI

Selectie van kleine gerechtjes

13

   

CHARCUTERIE

Selectie van fijne Italiaanse vleeswaren, olijven & pekelzuur

14

   

BRUSCHETTE

BRUSCHETTA RICOTTA

Courgette, chili, munt en citroen zest

6

   

BRUSCHETTA POMODORI

Tomaat, rode ui en citroen

6

   
HAPJES

OLIJVEN

Schaaltje gemengde olijven

4

   

CALAMARI FRITTI

Gefrituurde intkvis met aioli

8

 

BACALAO CROQUETTES

Stokvis kroketjes met aioli en geroosterd knoflookbrood

8

   

GAMBA’S AL AJILLO

Wildvang Argentijnse garnalen gebakken in knoflook-peperolie

10

   

GEGRILDE GROENTEN

Gegrilde groenten met labneh

6

   

SOEPEN

POMPOEN-LINZEN SOEP

Spinazie, tomaat, kurkuma, rode linzen, knoflook en yoghurtdip

8

   

ZUPPA DI POMODORI

Tomatensoep van geroosterde tomaten met knoflookcroutons, pesto en parmezaanse kaas

7

   

SPAANSE VISSOEP

Rijke visbouillon met garnalen schaaldieren en verse zeevis. Met rouille en geroosterd knoflookbrood

12

   

SANDWICHES

GRILLED HAM & CHEESE

Zuurdesem met ham and kaas, getoast op de bakplaat. Met augurk en chips

8

   

TUNA SANDWICH

Focaccia met tonijnsalade, ei, rode ui en kappertjes. Met augurk en chips

8

   
 
   

PASTRAMI REUBEN SANDWICH

Zuurdesem met pastrami, gekonfijte zuurkool, 1000 island dressing, cheddar en gruyère. Met augurk en chips

12

   

MUFFULETTA

Foccacia belegd met salami, ham, mortadella, nduja, provolone, mozzarella en olijven salade

12

   

CHICKEN SANDWICH

Gegrilde kip op een focaccia met tomaat, jalapenos, provolone, mozzarella, pesto en rucola

10

 
BURGERS

CLASSIC BURGER

Angus beef burger op een brioche broodje met sla, tomaat, mayo, knapperig spek, augurk, rode ui en een gebakken ei. Met frieten

16

 
   

CHILI CHEESEBURGER

Angus beef burger op een brioche broodje met jalapenos, chimichuri, avocado, romanosla en cheddar. Met frieten

16

   

VOORGERECHTEN

CARPACCIO

Dun gesneden scharrelrundvlees met zongedroogde tomaat, pestodressing, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en rucola

11

 
   

CAESAR SALADE

Knapperige Romano sla met caesar dressing, croutons en Parmezaanse kaas

9

   

SALADE CHEVRE

Mesclun salade met geitenkaas,croutons, dadels en gegrilde tomaat

12

   
PASTA’S

LINGUINI ALLA PUTTANESCA

Met tonijn, ansjovis, olijven, parmezaanse kaas en rode peper. Pasta met pit!

11

   

PAPPARDELLE AL TARTUFO

Verse pasta met truffeltapenade, kastanjechampignons en parmezaanse kaas

15

   

LINGUINE ALLA CARBONARA

Verse linguine met pancetta, peterselie, knoflook en room

14

 

LINGUINE ALLA VONGOLE

Verse linguine met venusschelpen, witte wijn, knoflook, peterselie en spaanse peper

18

 

RISOTTO AL TARTUFO

Met truffel, kastanje champignons en groene asperges

16

   

STROZZAPRETI NORMA

Verse pasta met pittige aubergine-tomatensaus en pecorino sardo

11

   

PAPPARDELLE AL BRASATO

Verse pasta met langzaam gegaarde rundersukade in rode wijn-kalfsjus met salie en pecorino sardo

17

   

 

DINER VAN 17.00 TOT 21.00 UUR

DINER

“My weaknesses have always been food and men – in that order”

Dolly Parton

PLANKEN

BREAD & DIPS

Turks brood, hummus, lebnah & olijven

8

   

ANTIPASTI MISTI

Selectie van kleine gerechtjes | prijs p.p.

13

   

CHARCUTERIE

Selectie van fijne Italiaanse vleeswaren, olijven & pekelzuur

14

   

HAPJES & BRUSCHETTE

OLIJVEN

Schaaltje gemengde olijven

4

   

CALAMARI FRITTI

Gefrituurde intkvis met aioli

8

   

BACALAO CROQUETTES

Stokvis kroketjes met aioli en geroosterd knoflookbrood

8

   

GAMBA’S AL AJILLO

Wildvang Argentijnse garnalen gebakken in knoflook-peperolie

10

   

GEGRILDE GROENTEN

Gegrilde groenten met labneh

6

 

BRUSCHETTA RICOTTA

Courgette, chili, munt en citroen zest

6

   

BRUSCHETTA POMODORI

Tomaat, rode ui en citroen

6

   
KLEINE GERECHTEN

CARPACCIO

Dun gesneden scharrelrundvlees met zongedroogde tomaat, pestodressing, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en rucola

13

   

CAESAR SALADE

Knapperige Romano sla met caesar dressing, croutons en Parmezaanse kaas

9

 

SALADE CHEVRE

Mesclun salade met geitenkaas,croutons, dadels en gegrilde tomaat

13

   

 

SOEPEN

POMPOEN-LINZEN SOEP

Spinazie, tomaat, kurkuma, rode linzen, knoflook en yoghurtdip

8

   

ZUPPA DI POMODORI

Tomatensoep van geroosterde tomaten met knoflookcroutons, pesto en Parmezaanse kaas

7

   

SPAANSE VISSOEP

Rijke visbouillon met garnalen schaaldieren en verse zeevis. Met rouille en geroosterd knoflookbrood

12

 

 
 
   
HOOFDGERECHTEN

TOSCAANSE KIP

Kipfilet gevuld met prosciutto, mozzarella, pesto en pijnboompitten. Met Marsala saus, gegrilde asparges en risotto

18

   

MELANZANE PARMIGIANA

Groenten gerecht van geroosterde aubergine, tomaat, 3 soorten kaas + gemengde salade

15

   

ENTRECOTE VAN DE GRILL

Chimichuri, geroosterde groenten, gemengde salade en frieten

23

   

ZARZUELA

Chefs Specialiteit uit de Spaanse keuken: schaaldieren, garnalen en zeevis in een pittige tomatensaus met witte wijn, saffraan en amandel. Met rouille en knoflookbrood

24

   

SALMON STEAK

Op de huid gebakken, met labneh, gegrilde groenten en frieten

18

 

BRISKET MET KALFSJUS

Langzaam gegaarde runderborst met aardappelpuree, gekonfijte zuurkool, kalfsjus en cranberrycompote

22

   
PASTA’S

LINGUINI ALLA PUTTANESCA

Met tonijn, ansjovis, olijven, Parmezaanse kaas en rode peper. Pasta met pit!

11

PAPPARDELLE AL TARTUFO

Verse pasta met truffeltapenade, kastanjechampignons en parmezaanse kaas

16

LINGUINE ALLA CARBONARA

Verse linguine met pancetta, peterselie, knoflook en room

14

LINGUINE ALLA VONGOLE

Verse linguine met venusschelpen, witte wijn, knoflook, peterselie en spaanse peper

18

RISOTTO AL TARTUFO

Met truffel, kastanje champignons en groene asperges

17

STROZZAPRETI NORMA

Verse pasta met pittige aubergine-tomatensaus en pecorino sardo

11

PAPPARDELLE AL BRASATO

Verse pasta met langzaam gegaarde rundersukade in rode wijn-kalfsjus met salie en pecorino sardo

17

SANDWICHES

PASTRAMI REUBEN SANDWICH

Zuurdesem met pastrami, gekonfijte zuurkool, 1000 island dressing, cheddar en gruyère. Met augurk en chips

14

   

CLASSIC BURGER

Angus beef burger op een brioche broodje met sla, tomaat, mayo, knapperig spek, augurk, rode ui en een gebakken ei. Met frieten

16

   

CHILI CHEESEBURGER

Angus beef burger op een brioche broodje met jalapenos, chimichuri, avocado, romanosla en cheddar. Met frieten

16

   

BIJGERECHTEN

ROSEVAL UIT DE OVEN

Met rozemarijn en aioli

5

   

RUCOLA SALADE

Met geroosterde groenten en knoflook vinaigrette

5

 

GEGRILDE VENKEL

Met provolone

5

   

GEMENGDE SALADE

5

   

KLEINE CEASAR SALADE

5

   

DIKKE FRIETEN MET MAYO

4

   

Café & Restaurant Wissenkerke is geopend

maandag t/m vrijdag 11:30 uur – 22:00 uur

zaterdag en zondag 17:00 uur – 22:00 uur

Voor meer informatie kunt u terecht bij

T. 020 486 99 68

E. info@wissenkerke-sloterdijk.nl

Radarweg 236, 1043NV Amsterdam Sloterdijk

Cafe & Restaurant Wissenkerke